اسانس ترنج یک محصول طبیعی است که برای اهداف دارویی و آرایشی استفاده می شود. آیا می خواهید در مورد مزایای آن بیشتر بدانید؟
اسانس ترنج از پوست پرتقال ترنج (Citrus bergamia) به دست می آید که با رایحه خاص مرکبات با نت های گل برجسته است و اغلب در رایحه درمانی برای اهداف دارویی استفاده می شود. همچنین به دلیل غلظت مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها، متحدی برای مراقبت از پوست محسوب می شود.با این حال، باید با احتیاط از آن استفاده کنید زیرا ممکن است عوارض جانبی نیز ایجاد کند.
به دلیل عطر مرکبات و ترکیب دارویی آن، می توانید اسانس ترنج را در طیف گسترده ای از محصولات مراقبت شخصی بیابید. به ویژه در ادکلن ها، صابون ها، کرم های بدن و محصولات آرایشی یافت می شود. صنایع غذایی نیز از آن به عنوان شیرین کننده استفاده می کنند و می توانید آن را در مکمل ها نیز پیدا کنید.
اگرچه هنوز مطالعات بالینی محدودی روی این محصول وجود دارد، اما مشخص شده است که این محصول دارای خواص ضد باکتری، ضد عفونی کننده و ضد التهابی است. به طور مشابه، مطالعات اثرات آنتی اکسیدانی، ضد درد و محافظت عصبی را نشان داده اند.
طب سنتی از اسانس ترنج به عنوان کمکی برای کاهش علائم استرس، اضطراب و سایر مشکلات سلامت روان استفاده می کند. همچنین گفته می شود که اثرات مثبتی در برابر کلسترول بالا، فشار خون بالا و درد دارد .
روغن ترنج به دلیل توانایی آن در کاهش کلسترول شناخته شده است که می تواند در پیشگیری از مشکلات قلبی عروقی مفید باشد.
همچنین متخصصان در زمینه آروماتراپی پیشنهاد میکنند که استنشاق روغنهای ضروری میتواند سیگنالهایی را به سیستم لیمبیک ، ناحیه مغزی که احساسات را تنظیم میکند، منتقل کند. در نتیجه، اثرات فیزیولوژیکی را افزایش می دهد که در کاهش استرس، اضطراب و تغییرات ریتم قلب منعکس می شود.
مطالعه ای که در مجله Current Drug Targets منتشر شده است نشان می دهد که رایحه درمانی با ترنج و سایر روغن های ضروری باعث تحریک ترشح سروتونین و دوپامین می شود که بیشتر به عنوان هورمون های سلامت شناخته می شوند. بنابراین، از تسکین علائم افسردگی و سایر اختلالات خلقی پشتیبانی می کند .
بعلاوه ترنج حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که در تنظیم سطح کلسترول مفید است. در تحقیقاتی که توسط Phytomedicine به اشتراک گذاشته شده است ، عصاره این گیاه اثرات کاهنده چربی ناشی از محتوای فلاونوئید آن را نشان داد.
مطالعه حیوانی در ژورنال Nutrients این خواص را تایید می کند و می افزاید که پلی فنول های گیاه دارای اثرات ضد التهابی و ضد دیابتی هستند. در حال حاضر ، مطالعات بیشتری برای روشن شدن مکانیسم های داخلی مورد نیاز است.
باید افزود که ، لینالول یکی از مواد موجود در اسانس ترنج است که به دلیل اثرات ضد باکتریایی آن مورد تحقیق قرار گرفته است. مطالعات نشان داده است که می تواند از رشد برخی از انواع باکتری های مسمومیت غذایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی جلوگیری کند.
در همین راستا، تحقیقات در مجله میکروبیولوژی کاربردی نشان داد که ترکیبات موجود در ترنج ممکن است به از بین بردن گونههای مختلف باکتری موجود در پوست مرغ و برگهای کلم پیچ کمک کند.
مطالعات هنوز ادامه دارد و دانشمندان بر این باورند که ممکن است نقطه شروعی برای درمان این عفونت ها در آینده باشد. در حال حاضر، این نباید اولین انتخاب شما برای درمان باشد.
دو ترکیب موجود در اسانس ترنج، لینالول و کارواکرول، با اثرات ضد درد و ضد التهابی مرتبط هستند. در بررسی مطالعاتی که در مجله بین المللی علوم مولکولی ظاهر شد، این ترکیبات پاسخ درد را بهبود بخشید و به کاهش التهاب کمک کرد. علاوه بر این، محققان اثر ضد تشنجی را مشاهده کردند.
متخصصان آروماتراپی اغلب این روغن را با یک روغن ضروری (مانند روغن نارگیل، بادام یا زیتون) ترکیب می کنند تا علائم آرتریت و اختلالات اسکلتی عضلانی را تسکین دهند. برای این منظور عموماً به عنوان روغن ماساژ استفاده می شود.
همچنین خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی این اسانس برای بهبود سلامت پوست مفید است . استفاده از آن وجود آکنه، کیست و جوش های سرسیاه را کاهش می دهد. کارشناسان معتقدند که از تسکین اگزما، کرم حلقوی و پسوریازیس نیز حمایت می کند.
شواهد حکایتی نشان میدهد که ترنج میتواند موها را حالت داده و موخوره را کنترل کند. حتی گفته می شود که به تسکین پوست سر تحریک شده کمک می کند. برای این منظور می توانید 6 تا 8 قطره از این روغن رع به شامپوی معمولی خود اضافه کنید. همچنین می توانید 2 یا 3 قطره را با روغن حامل برای ماساژ ترکیب کنید.
اسانس ترنج خالص پوست را تحریک می کند. بنابراین، شما نباید آن را به طور مستقیم اعمال کنید.
در عوض، می توانید آن را با روغن ثابت یا محصول مشابه دیگری ترکیب کنید. افراد دارای پوست حساس باید قبل از استفاده یک آزمایش کوچک انجام دهند. اگر بعد از 24 ساعت هیچ نشانه ای از واکنش مشاهده نشد، می توانید بدون هیچ مشکلی از آن استفاده کنید.
استفاده مداوم از این روغن حساسیت به اشعه ماوراء بنفش را افزایش می دهد که منجر به مشکلاتی مانند فتودرماتیت می شود. بنابراین، پس از استفاده از روغن، باید پوست را کاملاً بشویید و مقدار زیادی ضد آفتاب بزنید.
به دلایل ایمنی، کودکان، زنان باردار، افراد مبتلا به هیپوگلیسمی یا بیمارانی که از داروهایی که حساسیت به نور خورشید را افزایش می دهند (مانند سیپروفلوکساسین) مصرف می کنند، نباید از اسانس ترنج استفاده کنند. در صورت هر گونه شک، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.
بنابراین شما نباید آن را به عنوان درمان خط اول بیماری ها انتخاب کنید. قبل از استفاده از آن به عنوان مکمل یا محصول مراقبت از پوست، باید با پزشک مشورت کنید.
ارم بلاگ
از اخبار گوگل و تغییرات سئو جا نمون!
از اخبار گوگل و تغییرات سئو جا نمون!
ایدههات ارزش دیدهشدن دارن؛ وبلاگت رو بساز!
سایت داری؟ اخبار مهم گوگل و سئو رو در تلگرام دنبال کن!
دیگه نگو شام چی بپزم !! ○مجله آشپزی شکمو○
مشاهده